Nauka języka niemieckiego

Małe wilczki w wiedeńskim zoo (Wolfbabys geboren)

Maluchy są na początku zupełnie bezradne i otwierają oczy po około dwóch tygodniach. Przez trzy miesiące karmione są mlekiem matki i stopniowo zaczynają jeść mięso. Na zdjęciach wilczki mają około sześciu tygodni. Ich futerko jest jeszcze ciemne, w odróżnieniu od dorosłych osobników, których białe futro sprawia, że na śniegu stają się niemal zupełnie niewidoczni dla swoich ofiar. Wilki arktyczne zamieszkują północne regiony Ameryki Północnej, Grenlandię i polarne obszary Arktyki. Są nieco mniejsze, mają mniej szpiczaste uszy i nieco krótszy pyszczek niż inne gatunki wilków. Są lokalnie gatunkiem zagrożonym.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nie można dodawać komentarzy.